Werkgevers

Jouw medewerkers zijn het hart van de organisatie, de drijvende motoren en het kapitaal van jouw bedrijf. Wanneer deze geraakt worden is de klap hard en het herstel gevoelig.

De verzuimcijfers in Nederland liegen er niet om. Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1.

Van de beroepsbevolking ervaart 17% burn-out klachten en symptomen, wat neerkomt op  1 op de 6 werkende Nederlanders!

De kosten voor werkgevers lopen hard op wanneer een medewerker eenmaal is uitgevallen door stress gerelateerde klachten. Dit kan al snel oplopen tot gemiddeld 300 euro per dag en met een gemiddelde duur van 228 dagen heb je zo een behoorlijke kostenpost te pakken.

(Bronnen: TNO en CBS)

Zorgen een stap voor zijn

Zeker nu ‘het nieuwe normaal’ langer duurt, thuiswerken gecombineerd wordt met zorg voor kinderen en mensen zowel in hun privé als zakelijke omgeving sociale contacten missen, lijkt het een kwestie van tijd voor deze cijfers nog meer gaan stijgen.

Maar waarom wachten tot een medewerker uitvalt?

Biedt preventief coaching aan zodat jouw medewerkers hun klachten voor kunnen zijn, of dan tenminste in een begin stadium aanpakken. Dit bespaart enorm veel geld, tijd, energie en leed aan zowel de werkgevers- als de werknemers kant.

Een paar voordelen van tijdig coaching aanbieden:

  1. Het verhoogt de loyaliteit, medewerker voelt zich gesteund door een betrokken werkgever
  2. Coaching leert mensen om te gaan met negatieve gedachten en dit om te zetten naar een positieve mindset en dito gedrag
  3. Coaching helpt om in balans te komen en te blijven
  4. Coaching biedt perspectief en vergroot de zelfredzaamheid
  5. Coaching vergroot het persoonlijk bewustzijn. Hierdoor is men ook beter in staat om eigen valkuilen en blinde vlekken te herkennen en hierin te groeien en veranderen

5 Elen Coaching biedt maatwerk aan werkgevers die hun werknemers gezond, mentaal sterk en productief willen houden.  

Zorg dat jij hoge verzuimcijfers, en daarmee gepaarde hoge kosten voor bent en biedt jouw medewerkers coaching aan.

Ik ga graag met je in gesprek over jouw specifieke bedrijfssituatie, mogelijkheden en wensen,  waarna ik een passend voorstel zal doen.

Vraag hier een gratis oriënterend  gesprek aan.